5 билки за подсилване на имунитета през вирусния сезон

5 билки за подсилване на имунитета през вирусния сезон

Здравей, силен имунитет!

Болки в тялото, отпадналост, втрисане и запушен нос - все симптоми, които ни сигнализират, че организмът ни е отслабнал и има нужда от нашата грижа. В тази статия ще ти предложим 5 билки, които могат да ти помогнат през грипния сезон. Въпреки че чайовете и билките не са лекарства, те са чудесен вариант за възвръщане на естествените сили на организма ми и могат да ни помогнат бързо да си стъпим отново на краката.

! Ако симптомите ти не се подобряват или изпитваш затруднения с дишането, ускорен сърдечен ритъм, продължителна отпадналост или други сериозни проблеми, е необходимо да потърсиш медицинска помощ !

Нашите 5 билкови предложения в борбата с вирусите:

 

  1. Джинджифил: има антиоксидантни, антимикробни и противовъзпалителни свойства. Билката подпомага хидратацията на организма, намалява мускулната болка и се бори със симптомите на гърлобол и гадене.
  2. Чай бронхоалин: повлиява благоприятно при възпалителни процеси на лигавицата на бронхите, действа секретолитично и успокоява дразнещата кашлица. Няколко чаши на ден ще ти помогнат да се пребориш с неприятните секрети и гърлобола.
  3. Мащерка: съдържа етерични масла и леко горчиви съставки. Смята се, че те допринасят за нейните антисептични и имунно-поддържащи свойства. В традиционната медицина мащерката се използва за облекчаване на дихателните пътища, поради което е незаменима съставка в много сиропи за кашлица.
  4. Бъз: помага за облекчаване на секретите от носа и запушването на синусите. Използва се още в народната медицина за стимулиране на изпотяването при вирусни инфекции, както и за за поддържането на активна имунната система. Допълнително предимство на билката е, че вкусът ѝ е естествено сладък, така че идеална и за малки деца.
  5. Чай имуналин: подсилва имунната система и има индиректен благоприятен ефект върху целия организъм.

Чайовете в тази статия не са лекарствени продукти.