Открий своя любовен билков език

Открий своя любовен билков език

Всички ние изразяваме любов и привързаност по различен начин в отношенията си, независимо дали става дума за романтични, семейни, приятелски или пък със самите себе си. Част от удоволствието в изграждането на здрави и щастливи връзки е научаването на „езика“, чрез който близките ни изразяват и разбират любовта, а след това и в намирането на специални начини да комуникираме нашата любов, така че това да резонира най-много с тях. Kато любители на чайовете и билковите продукти ние, от Билкови продукти АЛИН, винаги търсим начини да вплетем растителна магия в езика на любовта.

Концепцията за езиците на любовта е разработена от д-р Гари Чапман. Благодарение на богатия си опит в сферата на семейното консултиране, д-р Чапман систематизира пет уникални стила на общуване в любовта. Петте емоционални езика на любовта включват утвърждаващи думи, помагане, споделено пълноценно време заедно, получаване/даване на подаръци и физическо докосване.

Съвети за свободно владеене /ниво C2/ на езика на любовта

  1. Ако не сте запознати с Вашия любовен език, първата стъпка е да го откриете. Докато го правите, опознайте езика и на хората в живота си.
  2. Ако първата стъпка е разбирането, то втората е приложението. Независимо дали за Свети Валентин, специален повод или след като прочетете тази статия, помислете как можете да приложите в действие това, което сте научили за себе си и близките си. Отдолу ще видите нашите предложения за изразяване на езиците на любовта с помощта на чайове и билкови изненади.

5-ТЕ ЕЗИКА НА ЛЮБОВТА, ВДЪХНОВЕНИ ОТ РАСТЕНИЯТА

Утвърждаващи думи

Този любовен език се гради върху искрени комплименти, насърчаващи слова, благодарности, признания за привързаност и  думи на признателност.

Идеи, вдъхновени от растенията: Поглезете себе си и/или близките си с положително утвърждаващите чайове на Билкови продукти АЛИН. Напишете любовно писмо или малка благодарствена бележка върху лист хартия, напоен с цветни листенца или етерично масло.

Помагане

Този любовен език е характерен за хора, които вярват, че действията говорят по-силно от думите. Те ценят любовта, която се гради върху практическа подкрепа.

Идеи, вдъхновени от растенията: Ако близките Ви като нас са любители на растенията и билките можете да им покажете своята любов и съпричастност като се грижите винаги да има заредени билки и може би като помагате за грижата на растенията/билките у дома. Направете им чаша чай. Пригответе им здравословна храна. Може дори да направете специални билкови бонбони или билково лате.

Получаване/даване на подаръци

Този език любовен език се характеризира чрез визуални, преживелищни и материални символи. Не става въпрос за паричната стойност, а за символичната мисъл зад жеста.

Идеи, вдъхновени от растенията: Подаръци под формата на живи цветя или ароматни билкови букети, пропити със специално послание. Може да зарадвате Вашите близки като ги изненадате с топла вана с дъх на свежи билки и лечебен заряд. Друга идея за подарък - лично събрани билки или целенасочено избразни чайове и билкови продукти за належащите нужди на любимите Ви - било то билки, понижаващи нивата на стрес, релаксиращи или пък имуностимулиращи чайове.

Споделено пълноценно време заедно

Този любовен език е свързан с даването на безрезервно внимание на Вашия партньор/приятел/близък човек. Хората с този първичен любовен език имат нужда от прекарано време заедно с интересни дискусии и споделяне на развлекателни дейности.

Идеи, вдъхновени от растенията: Направете си ежедневен ритуал с по чаша чай и споделяне за събитията от деня, дълбоки разгори или пък дискусии по любими теми. Организирането на интересни дейности като проучване на различните билки е друг начин да прекарате интересно, пълноценно време заедно. Идентифицирайте растенията заедно и научете нови билки, растения, дървета. Прекарайте време сред природата като се разхождате, засаждате билки, плодове, зеленчуци или пък като организирате пикник в гората/парка. Билковите латета, моктейли и здравословни ястия са също интересни сфери, в които бихте могли да се “потопите” заедно.

 Физическо докосване

Този език се отнася до изразяването на любов и привързаност чрез докосване и физическа близост. Физическият контакт, по-специално гушкането, освобождава окситоцин, серотонин и  допамин - известни още като хормоните на щастието.

Идеи, вдъхновени от растенията: Планирайте вечер с релаксиращ билков масаж. Ако цяла вечер е много винаги можете да откраднете 5 минутки и да дарите любимите си хора с ароматерапевтичен масаж на врата и раменете. Йога за двойки с възнаграждение от енергизиращо и подхранващо билково смути е друг начин да покажете любов.