fbpx

Кои сме ние?

„HBH (Herbs for beauty and health) Билки за красота и здраве“ е името на нашата малка семейна компания, а Билкови продукти АЛИН е името на марката ни, която ще срещнете в редица вериги, магазинчета, аптеки, био-магазини и естествено в нашия онлайн магазин. Освен главната ни мисия да улесним достъпа до качествени билки, имената издават и локацията на мястото, където се случва цялата магия.

Къде се случва магията?

АЛИН е съкратено от с. Алино, разположено в община Самоков, в полите на Плана планина, само на 40-тина км. от столицата. Според народните предания село Алино, някогашен Алинград, е бил основен търговски център и най-старото населено място в този регион поради природните богатства, които земята предлага. Освен с плодовитостта си, мястото се слави с живописната си природна красота, тъй като е обградено от още 3 планини - Рила, Верила и Витоша. Така че местоположението на фабриката ни никак не е случайно, а е избрано със замисъл и любов към природата - в съзвучие с нашата главна мисия.

Каква е нашата главна мисия?

Както вече споменахме любовта към природата е водещото ни мото. Ние вярваме, че заедно с конвенционалната медицина, алтернативната, в частност билколечението, може да допринесе по различен начин за облекчаването на някои симптоми и укрепването на имунната система. Освен научните доказателства подкрепящи това (виж блог), ние сме се уверили в тяхната сила от личен опит – първо като любители, а сега като хора с малко повече опит. Естествено, нищо не може да замести традиционното лечение, но пък не бива да подценяваме и силата на природата.

Какво предлагаме?

Освен опитът, с годините и нашият асортимент от билкови продукти расте. Въоръжени сме с над 100 различни артикула и над 60 пакетирани насипно билки, което позволява да сме Ви полезни в зависимост от Вашите конкретни нужди (подробна информация за отделните билкови продукти може да намерите тук). Всичките от нас предлагани продукти са чисти, натурални, без никакви химикали, консерванти или добавки.

За нас чаят не е просто напитка, а здраве от природата и ритуал за душата. Една чаша чай носи толкова много със себе си - свежест от планината, уют, напомнящ на топла прегръдка и споделеност с близките. С нашите билкови продукти ние желаем от все сърце да Ви предадем точно това!

Какъв е пътят на билките от полето до чашата?

Всяка билка се различава не само по свойства, но и по начин на преработка. Въпреки това бихме могли да обобщим процеса в няколко основни стъпки. Първият етап, разбира се е отбирането, за което ние разчитаме на нашите оторизирани билкари. Вторият етап е пристигането на билката в склада. Нашите експерти проверяват всяка една пратка по отделно преди следващия етап на обработка. При необходимост ние допълнително обезпаразитяваме суровината по екологичен начин чрез дълбоко замразяване. Както вече стана ясно следващата стъпка е преработката на суровината, която варира леко при отделните билки. Главно преработката включва рязането на билките на различни фракции, в зависимост коя част от тях се ползва и обезпрашаването им. Накрая преработената суровина се пакетира от екипа с много любов на ръка и/или с помощта на машини.

Каква е нашата история от А до Я?

Историята на Билкови продукти АЛИН започва 2004 в китното селце Алино, разположено в полите на Плана планина и заобиколено от Рила, Витоша и Верила. Водени от любовта към природата братята Георги и Красимир Станкови се решават да излязат от рутината на ежедневните си задължения с мисия да помогнат на повече хора да имат достъп до нейните богатства. Така се ражда идеята за билкови продукти АЛИН. В началото в завода работят няколко души, а с течение на годините екипът леко се разраства до 10-тина човека, всички посветени в мисията и работещи с много плам и любов, за да могат билките стигащи до Вас да свършат своята „магия“. Освен добрата работна атмосфера се грижим с внимание за качеството на продуктите. Доказателство за това са документираните проверки от Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) и Министерството на земеделието и храните. Ние сме и едни от основните представители на билкови продукти по аптечните вериги. Отделно работим с малки и големи дистрибутори от различни населени места и все по-често намираме място по рафтовете на специализираните био-магазини. Създаването на онлайн магазина е най-скорошното ни развитие в исторически план. Целта ни е да можем да предоставим всичките ни налични продукти на едно място и то да бъде достъпно за всеки, който има желание да се докосне до магията на природата.

Свържете се с нас

За мения или препоръки не се колебайте да ни пишете или да ни се обадите.
Ние ценим вашето мнение!